بازرگانی
حسن ویسی
دی 2, 1396
دستهبندی نشده
3,672 بازدید
بازرگانی
داستان غم انگیز بازرگانی در ایران که قرنهاست بر دوش پسته و فرش سنگینی می کند با تولید و عرضه پسته کالیفرنیا و فرش پاکستان و ترک می رود که به تاریخ پیوسته و به فراموشی سپرده شود اگرچه در روزگار رونق نیز دردی از دردهای جامعه را درمان نمی کرد.
اگرچه جمعیت ایران را به یک خانواده بزرگ تشبیه نماییم که در خانه را بروی همسایگان بسته و در داخل این خانواده به کار و تلاش مشغولند بدلیل مسایل تاریخی و سیاسی عملا نقشی در درآمد ناخالص ملی ایفا نمی کنند و چون مصرف کننده نیز هستند روز به روز فقیرتر شده و از امکانات رفاهی دور می مانند.
درآمد آسان نفتی همواره این مصرف را جبران نموده است زیرا ما به جز نفت صادراتی نداریم تا هزینه های ما را تامین نماید.
بسته بودن فضای باز تجاری مشکل دیگری را نیز بدنبال دارد و آن دور ماندن از اطلاعات و دانش روز است .ملتی که هزاران سال پشت درهای بسته به تولید سنتی مشغول است خبر از جهان مدرن نداشته و قادر به ایجاد درآمد نیست لذا ناچار است با ایجاد جو مصنوعی نظیر بازار سیاه،دلالی و…کسب درآمد کند.
بازرگانی در ایران
مقدمه :چنانچه از منظر کلی به بازرگانی بنگریم به سه شاخه اصلی یعنی صادرات ،واردات و خرید و فروش خلاصه میگردد.
صادرات:چنانچه هدف شما صادرات باشد باید توانایی کشور را در زمینه صادرات سنجیده و کالاهائی را که در کشور به قیمت مناسب تهیه میگردد و امکان رقابت دارد را هدف صادرات خود قرار دهید.
در نگاه اول میتوان به موارد زیر برای صادرات از ایران توجه نمود .
-
انرژی :با توجه به منابغ عظیم نفت وگاز و محصولات پتروشیمی یکی از اولویتهای صادرات است .
-
اقلیم : باتوجهئ به دارا بودن ۹ اقلیم از ۱۱ اقلیم تعریف شده در جهان کشور ،میتواند تولیدکننده انواع محصولات کشاورزی باشد مانند :خشکبار ،میوه،گیاهان داروئی
-
صنایع دستی :بدلیل سابقه طولانی در تولید صنایع دستی نظیر فرش وگلیم یا سایر صنایع ظریفه میتواند جزء اهداف صادرات قرارگیرد .
-
محصولات صنعتی نظیر آهن ،فولاد ،اتومبیل ونظایر آن
-
نیازهای موردی که برحسب درخواست خریدار مطرح و امکان تهیه آن در کشور موجود باشد.
۲٫اهداف صادراتی :صادرکننده باید کشورهای مقصد را شناسائی و نیازهای آن کشور را بررسی و متناسب با درخواست آن کشور پیشنهادات خود را ارائه نماید.
۳٫یکی از اهداف مناسب برای کشور ایران ۱۵ کشور همسایه که بالغ بر ۲ میلیارد انسان را در خود جای داده است و نیازها ی گسترده ای در کلیه زمینه ها دارند .
تبصره : وزارت بازرگانی کتابهائی منتشر نموده و نیازها و مازاد کالاهای کشورهای همسایه را در آن منعکس نموده است که میتواند راهنمای مناسبی برای صادر کنندگان باشد.
واردات
مقدمه :کشور ما یکی از واردکنندگان عمده انواع کالا و خدمات میباشد و همین امر جاذبه بسیار زیادی را برای تجارت فراهم نموده که سالانه معادل درامد نفتی ایران را به این امر اختصاص میدهیم .برای انجام وارادات بطور اصولی باید به نکات زیر توجه کنیم.
۱٫تقاضا :ابتدا باید نیازکشور را در زمینه های گوناگون بررسی نموده تا کالای مورد نیاز و پر جاذبه ایی را انتخاب کنیم .
۲٫ بررسی تقاضا :پس از انتخاب کالای مورد نظر و برای حصول اطمینان از موفقیت در امر واردات آن ابتدا به نکات زیر توجه خواهیم کرد.
-
واردات کالا : آیا کالای انتخاب شده توسط دیگران هم به کشور وارد میشود برای پاسخ به این سوال میتوان به گمرکات کشور مراجعه و آمار واردات آنرا مشخص نمود .
-
تولید داخلی : آیا کالای مورد نظر در داخل کشور هم تولید میشود و میزان تولید آن چه مقدار است و آیا نیاز کشور را تامین میکند .در اینصورت نیازی به واردات نخواهد بود .
-
میزان تقاضا :کالای انتخاب شده چه میزان مورد توجه و علاقه مصرف کنندگان است که این امر با گرفتن آمار از مردم حاصل میشود یعنی چند در صد پرسش کنندگان به سوال شما پاسخ مثبت داده اند.
-
موانع قانونی : با مراجعه به مراجع ذیصلاح از ممنوع بودن یا غیر مجاز بودن واردات ، میزان تعرفه گمرکی ،سود بازرگانی ،کرایه حمل و غیره مطلع خواهیم شد تا از قیمت نهائی کالا ی وارداتی قبل از ورود مطلع شده ومتناسب با قدرت خرید مردم آنرا بررسی نمائیم .
-
موانع فرهنگی :کالا ممکن است بدلایل فرهنگی مورد توجه مردم قرار نگیرد یا موانعی برای واردات باشد مثلا کالاهای اسرائیلی یا کالاهائی که حرام است یا محصولاتی که با فرهنگ مردم ایران سازگار نیست .
اعطاء یااخذ نمایندگی
-
مقدمه:چنانچه مایل به اخذ نمایندگی برای توزیع کالائی باشید و یا کالای وارداتی خود را مایلید در اختیار مراکز پخش قراردهید در عقد قرارداد به نکات زیر توجه کنید.
-
مدت زمان آزمایشی پخش و فروش
-
محدوده فعالیت(در یک استان یا کشور )
-
مدت قرارداد (معمولا ۲یا ۳ساله)
-
میزان وتعداد قرارداد
-
درصد تخفیف نمایندگی
-
نحوه پرداخت
-
تضمین قرارداد
-
نحوه تبلیغ
-
ضایعات ناشی از تولید
-
ضایعات ناشی در توزیع
-
خدمات بعد از فروش
-
محل تحویل کالا
-
تعین قیمت ثابت در کل کشور
-
عدم فروش کالاهای مشابه
-
تحویل به موقع
-
در صورت عدم خروج کالا از مغازه چه تصمیمی اخذ گردد.
روشهای عرضه کالا
مقدمه :برای معرفی کالای وادراتی یا داخلی که باید به جامعه معرفی و تبلیغ شودبه نکات زیر توجه کنید :
-
تبلیغ روی حواس پنج گانه انسان :چنانچه تبلیغات شما روی یکی از حواس انسان تاثیر گذار انسان باشد روش مناسب و کوتاهی برای معرفی کالاست ،مثلا بوی خوش ،موزیک خوب ،طعم یا مزه متناسب یا طراحی چشم نواز یا ضرب المثل یا شعری معروف ونظایر آن
-
حذف الگوهای غربی :کپی کردن طرحهای تبلیغاتی از کشورهای دیگر نمی تواند موفق باشد چون با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد ضمن آنکه مشتریهای شما یک طبقه خاص و تحصیلکرده نیستند به مردم بیسواد یا کم سوادی فکر کنید که در شهرها و استانها قراراست خریدار کالای شما باشند کدامیک از روشهای فوق میتواند تاثیر بیشتری داشته باشد سوژه ایرانی یا خارجی
-
توجه به بافت فرهنگی:برای تبلیغات توجه به کالای بافت جامعه ،باور آنها و فرهنگ آنها از نکات بسیار مهمی است که نام شما را بصورت خاطره در ذهن مردم مینشاند از یک ضرب المثل یا شعر قدیمی یا یک آهنگ ماندگار و یا یک شوخی لطیف
-
فرصتهای ویژه :تهیه کالای وارداتی یا داخلی میتوان برای فرصتهای ویژه انتخاب شود بعنوان مثال :از چهارشنبه سوری ،عید ،سیزده بدر ،روزمعلم ،بازگشائی مدارس ،عاشورا ،عیدفطر ،فصل اسکی و…….صدها فرصت ویژه در کشور وجود دارد که میتوان به مناسبت یکی از فرصت ها کالائی مخصوص آن فرصت وارد نمود.مثلا هدیه روز مادر ،لوازم مدرسه قبل از بازگشائی مدارس
۵٫تجارتهای استانی :هنوز ایرانیان از امکاناتی که مخصوص یک استان بوده و در استانهای دیگر وجود ندارد بی خبرند و در این زمینه کاری درخور انجام نشده بعنوان مثال: بریونی اصفهان را نمی توان در خراسان یافت و یا آش شله خراسان یا در تهران وجود ندارد .شیرینی های کرمانشاهی یا اصفهانی یا یزدی در استانهای دیگر یافت نمیشود .صنایع دستی ،بافتهای هنری و یا صنایع دستی و صدها نمونه نظیر این محصولات رامیتوان در استانهای دیگر عرضه نمود .
بازرگانی اينترنتِِی
مقدمه:اين روش دادو ستد كه در سالهاي اخير رونق فراواني گرفته به شيوه هاي گوناگون در جهان در حال اجراست .بعنوان مثال شخص در اروٍپا در منزل به توليد گلهاي گوشتخوار پرداخته و از طريق اينترنت از سراسر جهان پول بحساب او واريز مي كنند و او با پست كالا را به دست آنها ميرساند . در اين نوع بازرگاني روشهاي مختلفي متداول ميباشد .و نیازی به دفتر یا کارت بازرگانی یا سرمایه زیاد ندارد.
۱٫ايجاد سايت فروشگاهي
۲٫ خريد و فروش هر نوع كالا يا كالاي خاص
۳٫جستجو براي انتخاب كالا يا ايده
۴٫ارائه خدمات و كارشناسي
با مراجعه به سايتهاي معتبر جهان ميتوان كالاهاي جديد و مورد علاقه خود را يافته و به يكي از رو شهاي زير اقدام نمود
۱٫كپي كردن كالا :با خريد ۲عدد نمونه كالا از فروشنده كپي كردن يا مونتاژ آن در داخل بررسي شده و چنانچه بتوان همان كالا را ارزانتر در داخل كشور توليد نمود خود يا افراد ديگر را مسئول توليد آن كالا خواهيم نمود .
۲٫خريد كالا :پس از انتخاب كالاي مناسب و پر جاذبه ميتوان تعدادي از انرا خريداري و مسائل گمركي رابررسي و نمونه آنرا به مراكز پخش ارائه نمود و پس از عقد قرارداد با مراكز پخش اقدام به واردات ان كالا توسط خود يا شركتهاي بازرگاني خواهيم نمود .
معروفترين سايتهاي بازرگاني برای انتخاب ایده
۱٫ali baba.com.www
۲٫new invention.com.www
۳٫free shop.com.www
فروشنده موفق
مقدمه :چنانچه بعنوان يك فروشنده براي عرضه كالا در جامعه ايران فعاليت مينمايد .براي موفقيت بيشتر به نكات زير توجه كنيد .
۱٫مشاوره خريدار باشيد تا ويزيتور
۲٫درصورت گرفتن سفارش کلی دستپاچه نشويد.
۳٫راست بگوئيد.
۴٫خوشرو باشيد.
۵٫كالا را به خوبي بشناسيد .
۶٫عيب كالا را بگوئيد .
۷٫قسم نخوريد .
۸٫جنس فروخته شده را پس بگيريد.
۹٫از بعضي از افراد خاص سود نگيريد تا همه جا معرف شما شوند .
۱۰٫خود را جاي مشتري بگذاريد .
۱۱٫بعد از خريد با مشتري تماس بگيريد و از كالاي خود بپرسيد.
۱۲٫كارت ويزيت داشته باشيد .
۱۳٫ شنونده خوبي باشيد .
۱۴٫كمي شوخ طبع باشيد .
۱۵٫در هنگام ملاقات تلفن جواب ندهيد .
۱۶٫كوتاه صحبت كنيد .
۱۷٫به شكايات مشتري اهميت بدهيد.
امكانات اوليه براي بازرگاني
۱٫دفتر مركزي
۲٫ ثبت شركت
۳٫ثبت نام و آرم
۴٫اخذ كارت بازرگاني
۵٫تامين سرمايه
۶٫زبان انگليسي
بازرگاني مرزي
مقدمه :از ديگر روشهاي بازرگاني بخصوص براي افرادي كه فاقد امكانات فوق هستند ميتوان به بازرگاني مرزي پرداخت مخصوصا در شرايط فعلي كشور بدليل تحريم اقتصادي و نوسانات نرخ ارز.در اين روش نياز به دفتر ،زبان ،كارت بازرگاني و سرمايه هاي زياد نيست .
از جمله مراكز فعال مرزي در كشور ما عبارتند از :
۱٫بانه كردستان ؛جهت صادرات يا واردات اربيل عراق
۲٫عشق آباد ؛جهت دصادرات يا واردات به آسيانه ميانه
۳٫اينچه برون ؛جهت صادرات يا واردات به افغانستان
۴٫شلمچه ؛جهت صادرات يا واردات به كشورهاي عربي
۵٫بازرگان وجلفا ؛جهت صادرات يا واردات به تركيه
۶ . آذربايجان ؛جهت صادرات يا واردات به ارمنستان
اين تبادلات مرزي شامل لوازم IT،صوتي ،پوشاك ،لوازم آرايشي ،جهيزيه عروس ،مواد غذائي ،محصولات كشاورزي و اقلام بيشماري در زمينه هاي مختلف میباشد که در کتابهای منتشر شده د ر وزارت بازرگانی نیازهای آن کشور و کالاهای مازاد آن در این کتاب درج گردیده .
سلام وقت بخیر
میخواستم بدونم آقای دکتر تور بازرگانی از صفر تا ۱۰۰ برگذار میکنن هنوز؟
من هیچی از صادرات و واردات نمیدونم اما مشتاقم که یادبگیرم
یکی از ویدیوهای دکتر رو دیدم که میگفت صادرات و واردات رو به صورت عملی از صفر تا ۱۰۰ در قالب تور آموزش میدن
behzad.sadeqianfar@gmail.com
۷۰تومن پول نقد
۳۰۰۰متر زمین کشاورزی با ۲ساعت آب به همراه ۴دیواری دارم در شهر خمین
امکان خرید انار از باغدارهای ساوه رو هم با قیمت خوب دارم
ناظر و مجری نظام مهنسی ساختمان هم هستم
میشه لطفا جواب رو به این آدرس ایمیل ارسال کنین
تشکر
با سلام لطفا با دفتر تماس بگیرید
۰۲۱۸۸۶۲۷۱۳۰-۸۸۶۲۷۱۰۴